BLOG‎ > ‎

POL NORD 3 als VIATGERS DE LA GRAN ANACONDA

27 de febr. 2016, 7:53 publicada per Jordi Canal-Soler   [ actualitzat el 27 de febr. 2016, 7:54 ]
El passat 22 de febrer vam 
s
eguir parlant a
 
Els Viatgers de la Gran Anaconda de Catalunya Ràdioel programa dirigit per Toni Arbonès i referència sobre viatges a Catalunya, sobre l'expedició Últim Grau fins al Pol Nord.
Per les planes més elevades dels Pirineus aragonesos hi regalima l'aigua de la gelera de l'Aneto i la Maladeta. Però els regalims duren poc perquè la terra se'ls empassa d'un sol glop. I l'aigua desapareix sota terra en un gran forat d'uns setanta metres de diàmetre i quaranta de profunditat: el forau d'Aigualluts. Es tracta d'un dels fenòmens càrstics més curiosos dels Pirineus. I on va a parar tot aquesta aigua?. Molta gent es va trencar el cap durant anys per saber si la surgència dels Uelhs deth Joèu, a la Vall de l'Artiga de Lin, era l'aigua que s'escolava a Aigualluts. La pregunta, que ja es formulava al segle XVI, no va tenir resposta fins al segle XIX. El misteri de l'aigua dels Uelhs deth Joèu, amb Joan Portell.
Amb en Jordi Canal-Soler seguirem acostant-nos al Pol Nord, pas a pas, i en Josep Maria Romero ens oferirà una altra visió molt personal des de Tailàndia.
Aquí pots escoltar el programa sencer: