BLOG

VIATGES AL TOT ES MOU DE TV3

10 de jul. 2020, 23:02 publicada per Jordi Canal-Soler   [ actualitzat el 10 de jul. 2020, 23:02 ]

Tot es mou
El passat 3 de juliol vaig participar al programa TOT ES MOU de TV3 per a parlar de quins destins estan oberts i accessibles per a poder viatjar després de la pandèmia del COVID-19, i vam repassar aquells 5 països que ens poden oferir uns viatges amb més interès, facilitats i sorpreses: HOLANDA, POLÒNIA, CROÀCIA, SRI LANKA i MÈXIC.

Aquí podeu veure el vídeo:

MAGIC BUS DE ALASKA EN OXIGENO

10 de jul. 2020, 10:53 publicada per Jordi Canal-Soler   [ actualitzat el 10 de jul. 2020, 10:53 ]

OXIGENO
Participo en el podcast de OXÍGENO para hablar de Chris McCandless y el Magic Bus en el que murió.
¿Existe la libertad absoluta? Y de ser así, ¿podríamos lograrla? Preguntas así de complicadas gravitan sobre las páginas de "Hacia Rutas Salvajes", ese libro de Jon Krakauer que tantas personas ha inspirado para escapar a los grandes territorios salvajes. Claro, no siempre con feliz resultado. Repasamos esta historia, de nuevo de actualidad por la retirada del célebre "Magic Bus", junto a un experto viajero como Jordi Canal-Soler. Escritor, fotógrafo y guía, sus correrías por ALASKA no difieren de las que todos tenemos en la imaginación, sabe un mundo y aborda temas que tocan el fondo de cualquier apasionado del outdoor.
Podcast Oxígeno, con Jorge Jiménez Ríos.

MÈXIC A VIATJANTS DE RÀDIO MOLLET

10 de jul. 2020, 10:49 publicada per Jordi Canal-Soler   [ actualitzat el 10 de jul. 2020, 10:54 ]

RÀDIO MOLLET
El passat 8 de juliol al programa VIATJANTS de RÀDIO MOLLET en Joel Gascón em va entrevistar per parlar de viatges i ho vam fer comentant les diverses possibilitats que ofereix MÈXIC, des de la zona desèrtica del nord i de Baja Califòrnia fins a la selva de Iucatán i Chiapas, passant pel centre colonial de Jalisco i Michoacán.  

VIATGE GUIAT A BIALOWIEZA (POLÒNIA)

2 de jul. 2020, 23:01 publicada per Jordi Canal-Soler   [ actualitzat el 2 de jul. 2020, 23:03 ]

TARANNÀ WILDLIFE POLÒNIA
Després del confinament a causa del COVID-19 segur que teniu ganes de viatjar i de fer-ho a algun lloc amb natura on pogueu desconnectar de l'estrés de la ciutat i del virus gaudint de l'aire pur de la naturalesa. 
A TARANNÀ VIATGES AMB SENTIT hem dissenyat el viatge ideal per a fer-ho i descobrir a la vegada un dels espais naturals més antics i desconeguts d'EUROPA, el Bosc de Bialowieza, a Polònia.  

Serà un viatge guiat per mi i per un guia del parc nacional, de l'1 al 4 d'octubre de 2020 en grup reduït per a poder veure amb detall la fauna i la flora que amaga aquest bosc primari (que no ha estat mai tallat) i únic a Europa. 

L'animal més conegut que habita entre els seus roures centenaris és el bisó europeu, cosí de l'americà però molt més escàs, però també podrem gaudir de les desenes d'ocells, cérvols, guineus, llops, óssos i altres animals que se'ns poden creuar per davant.  

OSLO A REVISTA GIDONA

10 de febr. 2020, 13:04 publicada per Jordi Canal-Soler   [ actualitzat el 10 de febr. 2020, 13:04 ]

Ja teniu disponible la revista GIDONA de febrer, on es publica el meu article "OSLO, una capital entre natura", en el que explico unes quantes de les joies naturals, culturals i gastronòmiques que ofereix la capital de NORUEGA, des dels museus dels vaixells víkings, del Fram i de la Kon-Tiki fins a un passeig pel fiord o una visita a un dels seus edificis més emblemàtics, el de l'Òpera.  

Podeu llegir l'article aquí. 

CARIBE COLOMBIANO en SOY CARIBE

22 de gen. 2020, 13:31 publicada per Jordi Canal-Soler   [ actualitzat el 22 de gen. 2020, 13:31 ]

En el número de enero se publica mi artículo "
BARRANQUILLA Y SANTA MARTA" donde exploro estas dos regiones del Caribe de COLOMBIA en busca de sus atractivos turísticos. 
KAUAI a GRAN ANACONDA

22 de gen. 2020, 13:30 publicada per Jordi Canal-Soler   [ actualitzat el 22 de gen. 2020, 13:30 ]

El passat dia 12 de gener es va emetre un nou capítol de 
Els Viatgers de la Gran Anaconda de Catalunya Ràdioel programa dirigit per Toni Arbonès i referència sobre viatges a Catalunya, en el que vam seguir parlant de HAWAII en una sèrie de programes en els que intentarem donar una visió global de l'arxipèlag més allunyat del món. 
Comencem a explorar l'illa de Kaua'i, la més antiga de les illes de l'arxipèlag de Hawai'i i una de les illes més salvatges encara, amb un paisatge utilitzat en multitud de pel·lícules de Hollywood y amb unes característiques que la converteixen en una de les illes més singulars de les Hawai'i.

Aquí pots escoltar el programa sencer:

ALASKA i YUKON a TORELLO

17 de nov. 2019, 13:21 publicada per Jordi Canal-Soler

Aquest divendres passat dia 15 de novembre es va inaugurar la 37a edició del Mountain Film Festival de Torelló, un festival de cinema que, des de l'any passat, centra el seu acte central en parlar d'algun racó del món. Aquest any li ha tocat el torn a ALASKA i el YUKON, i jo vaig ser un dels convidats per a parlar-ne juntament amb el fotògraf de natura Oriol Alamany, l'escalador i alpinista Carles Gel i l'actor i director de la Pirena, Pep Parés. 
La presentadora de l'espectacle, Lorena García, em va fer unes quantes preguntes per a conèixer d'on va venir la meva curiositat per aquests territoris i què em va impulsar a escriure després el llibre TERRES DEL NORD.

ALASKA I YUKON al TOT GIRA

17 de nov. 2019, 10:12 publicada per Jordi Canal-Soler   [ actualitzat el 17 de nov. 2019, 10:13 ]

TOT GIRA
Ahir dissabte al programa TOT GIRA de CATALUNYA RÀDIO la Maria Guixà es va endinsar en la 37a edició del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, certamen de referència mundial i cita imprescindible per a tots els amants de l'aventura i la muntanya. Jo en vaig ser un dels participants en l'Acte d'Inauguració i em va entrevistar per a poder explicar una mica què tenen d'especial ALASKA i YUKON

Aquí podeu escoltar l'àudio: CATALUNYARADIO_TOTGIRA_TORELLOALASKA.mp3

VANUATU en NOMADAS RNE

11 de nov. 2019, 14:21 publicada per Jordi Canal-Soler   [ actualitzat el 11 de nov. 2019, 14:21 ]

NOMADAS, RNE, YUKON
El pasado 9 de noviembre, Álvaro Soto, el director del programa NÓMADAS, de RNE, y Esther García me entrevistaron en el programa especial sobre el archipiélago de VANUATU.
Los habitantes del archipiélago melanesio de Vanuatu se debaten entre dos títulos aparentemente contradictorios. Para el think tank británico New Economics Foundation esta pequeña república del Pacífico sur es uno de los países más felices del mundo; llegó incluso a encabezar su índice Planeta Feliz. La ONU, en cambio, la ha calificado como la nación más peligrosa de la Tierra por su vulnerabilidad ante los desastres naturales, su exposición a terremotos, erupciones volcánicas, ciclones y tsunamis, agravada por la subida del nivel del mar. De no ser por su dramatismo, este oxímoron identitario resultaría cómico: ¿reír o llorar? La realidad es tozuda y más compleja de lo que nos gustaría. Pese a todo Vanuatu es un destino bello y amable que ofrece al viajero 83 islas repletas de diversidad natural y humana, paisajes arrebatadores y costas con infinitas posibilidades. Emprendemos un trepidante viaje virtual hasta este alargado archipiélago volcánico que emerge a unos dos mil kilómetros al oriente de Australia. Nos acompañan el historiador Francisco Mellén, vicepresidente de la Asociación Española de Estudios del Pacífico; el escritor y aventurero Jordi Canal-Soler; Juan Carlos Rey, autor del libro Arte y cultura de Melanesia (editorial Doce Calles); y José Antonio Ruiz, viajero, cooperante y autor del blog de viajes TravelZungu.com.

1-10 of 522