BLOG

VIATGE GUIAT A BIALOWIEZA (POLÒNIA)

2 de jul. 2020, 23:01 publicada per Jordi Canal-Soler   [ actualitzat el 2 de jul. 2020, 23:03 ]

TARANNÀ WILDLIFE POLÒNIA
Després del confinament a causa del COVID-19 segur que teniu ganes de viatjar i de fer-ho a algun lloc amb natura on pogueu desconnectar de l'estrés de la ciutat i del virus gaudint de l'aire pur de la naturalesa. 
A TARANNÀ VIATGES AMB SENTIT hem dissenyat el viatge ideal per a fer-ho i descobrir a la vegada un dels espais naturals més antics i desconeguts d'EUROPA, el Bosc de Bialowieza, a Polònia.  

Serà un viatge guiat per mi i per un guia del parc nacional, de l'1 al 4 d'octubre de 2020 en grup reduït per a poder veure amb detall la fauna i la flora que amaga aquest bosc primari (que no ha estat mai tallat) i únic a Europa. 

L'animal més conegut que habita entre els seus roures centenaris és el bisó europeu, cosí de l'americà però molt més escàs, però també podrem gaudir de les desenes d'ocells, cérvols, guineus, llops, óssos i altres animals que se'ns poden creuar per davant.  

OSLO A REVISTA GIDONA

10 de febr. 2020, 13:04 publicada per Jordi Canal-Soler   [ actualitzat el 10 de febr. 2020, 13:04 ]

Ja teniu disponible la revista GIDONA de febrer, on es publica el meu article "OSLO, una capital entre natura", en el que explico unes quantes de les joies naturals, culturals i gastronòmiques que ofereix la capital de NORUEGA, des dels museus dels vaixells víkings, del Fram i de la Kon-Tiki fins a un passeig pel fiord o una visita a un dels seus edificis més emblemàtics, el de l'Òpera.  

Podeu llegir l'article aquí. 

CARIBE COLOMBIANO en SOY CARIBE

22 de gen. 2020, 13:31 publicada per Jordi Canal-Soler   [ actualitzat el 22 de gen. 2020, 13:31 ]

En el número de enero se publica mi artículo "
BARRANQUILLA Y SANTA MARTA" donde exploro estas dos regiones del Caribe de COLOMBIA en busca de sus atractivos turísticos. 
KAUAI a GRAN ANACONDA

22 de gen. 2020, 13:30 publicada per Jordi Canal-Soler   [ actualitzat el 22 de gen. 2020, 13:30 ]

El passat dia 12 de gener es va emetre un nou capítol de 
Els Viatgers de la Gran Anaconda de Catalunya Ràdioel programa dirigit per Toni Arbonès i referència sobre viatges a Catalunya, en el que vam seguir parlant de HAWAII en una sèrie de programes en els que intentarem donar una visió global de l'arxipèlag més allunyat del món. 
Comencem a explorar l'illa de Kaua'i, la més antiga de les illes de l'arxipèlag de Hawai'i i una de les illes més salvatges encara, amb un paisatge utilitzat en multitud de pel·lícules de Hollywood y amb unes característiques que la converteixen en una de les illes més singulars de les Hawai'i.

Aquí pots escoltar el programa sencer:

ALASKA i YUKON a TORELLO

17 de nov. 2019, 13:21 publicada per Jordi Canal-Soler

Aquest divendres passat dia 15 de novembre es va inaugurar la 37a edició del Mountain Film Festival de Torelló, un festival de cinema que, des de l'any passat, centra el seu acte central en parlar d'algun racó del món. Aquest any li ha tocat el torn a ALASKA i el YUKON, i jo vaig ser un dels convidats per a parlar-ne juntament amb el fotògraf de natura Oriol Alamany, l'escalador i alpinista Carles Gel i l'actor i director de la Pirena, Pep Parés. 
La presentadora de l'espectacle, Lorena García, em va fer unes quantes preguntes per a conèixer d'on va venir la meva curiositat per aquests territoris i què em va impulsar a escriure després el llibre TERRES DEL NORD.

ALASKA I YUKON al TOT GIRA

17 de nov. 2019, 10:12 publicada per Jordi Canal-Soler   [ actualitzat el 17 de nov. 2019, 10:13 ]

TOT GIRA
Ahir dissabte al programa TOT GIRA de CATALUNYA RÀDIO la Maria Guixà es va endinsar en la 37a edició del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, certamen de referència mundial i cita imprescindible per a tots els amants de l'aventura i la muntanya. Jo en vaig ser un dels participants en l'Acte d'Inauguració i em va entrevistar per a poder explicar una mica què tenen d'especial ALASKA i YUKON

Aquí podeu escoltar l'àudio: CATALUNYARADIO_TOTGIRA_TORELLOALASKA.mp3

VANUATU en NOMADAS RNE

11 de nov. 2019, 14:21 publicada per Jordi Canal-Soler   [ actualitzat el 11 de nov. 2019, 14:21 ]

NOMADAS, RNE, YUKON
El pasado 9 de noviembre, Álvaro Soto, el director del programa NÓMADAS, de RNE, y Esther García me entrevistaron en el programa especial sobre el archipiélago de VANUATU.
Los habitantes del archipiélago melanesio de Vanuatu se debaten entre dos títulos aparentemente contradictorios. Para el think tank británico New Economics Foundation esta pequeña república del Pacífico sur es uno de los países más felices del mundo; llegó incluso a encabezar su índice Planeta Feliz. La ONU, en cambio, la ha calificado como la nación más peligrosa de la Tierra por su vulnerabilidad ante los desastres naturales, su exposición a terremotos, erupciones volcánicas, ciclones y tsunamis, agravada por la subida del nivel del mar. De no ser por su dramatismo, este oxímoron identitario resultaría cómico: ¿reír o llorar? La realidad es tozuda y más compleja de lo que nos gustaría. Pese a todo Vanuatu es un destino bello y amable que ofrece al viajero 83 islas repletas de diversidad natural y humana, paisajes arrebatadores y costas con infinitas posibilidades. Emprendemos un trepidante viaje virtual hasta este alargado archipiélago volcánico que emerge a unos dos mil kilómetros al oriente de Australia. Nos acompañan el historiador Francisco Mellén, vicepresidente de la Asociación Española de Estudios del Pacífico; el escritor y aventurero Jordi Canal-Soler; Juan Carlos Rey, autor del libro Arte y cultura de Melanesia (editorial Doce Calles); y José Antonio Ruiz, viajero, cooperante y autor del blog de viajes TravelZungu.com.

OAHU, HAWAII a la GRAN ANACONDA

21 d’oct. 2019, 21:59 publicada per Jordi Canal-Soler   [ actualitzat el 21 d’oct. 2019, 21:59 ]

Aquest diumenge a
 
Els Viatgers de la Gran Anaconda de Catalunya Ràdioel programa dirigit per Toni Arbonès i referència sobre viatges a Catalunya, vam seguir parlant de HAWAII en una sèrie de programes en els que intentem donar una visió global de l'arxipèlag més allunyat del món. 
Seguim explorant l'illa d'O'ahu, seu del palau de Iolani on habitaven els reis de Hawaii a Honolulu i de la famosa platja de Waikiki, on aquests practicaven el surf, l'esport reial. També parlem de Pearl Harbor i de tot el que va comportar per a la història recent de l'arxipèlag.


Aquí pots escoltar el programa sencer:

BIALOWIEZA a LA VIDA SONA

21 d’oct. 2019, 14:05 publicada per Jordi Canal-Soler   [ actualitzat el 21 d’oct. 2019, 14:05 ]

Fa uns dies al programa LA VIDA SONA de Toni Guerrero a COOLTURA FM vaig parlar sobre el recent viatge al bosc de Bialowieza, l'últim bosc primari d'Europa, a l'Est de Polònia. Aquí encara hi viu una bona població de bisó europeu, una espècie salvada de l'extinció.

Podeu escoltar l'àudio aquí: COOLTURAFM_LAVIDASONA_BIALOWIEZA.mp3

POLINESIA FRANCESA en MAGELLAN

9 de set. 2019, 22:21 publicada per Jordi Canal-Soler   [ actualitzat el 11 de set. 2019, 12:58 ]

En el número de septiembre de la revista MAGELLAN publico el artículo "Siguiendo los pasos del capitán Cook", donde resigo el itinerario del capitán James Cook por las Islas de la Sociedad en 1769 y documento cómo han cambiado estas islas de la POLINESIA FRANCESA a partir de la llegada de los primeros europeos. 

Podéis leer el texto entero aquí: Artículo Polinesia Francesa

1-10 of 519