TRAVELS‎ > ‎

MALI

Després del MARROC, MALI va ser la meva segona destinació africana, i la primera del sahel i de l'Àfrica Negra. 
Vam aterrar a Bamako, la gran i caòtica capital coberta de pols vermella i després ens vam dirigir en autobús fins a la meravellosa Djenné, amb la seva mesquita de tova patrimoni de la humanitat. A Mopti, vam fer un recorregut pel riu Níger i vam arribar-nos fins a la falla de Bandiagara per a fer un trekking d'uns dies pel penya-segat on viu el poble Dogon des de fa segles.
Amb la seva gran extensió, MALI combina des del desert del Nord i la sabana del centre, amb la vegetació arbustiva i densa del sud, i fan que la varietat paisatgística li doni un gran interès per al visitant. Però el que el fa únic és la mescla de cultures diverses, per haver estat l'escenari de fins a tres imperis diferents al llarg de la història. Això fa que, humanament, MALI sigui tant o més divers que a nivell de paisatge.
Después de MARRUECOS, MALI fue mi segundo destino africano, y el primero del sahel y del África Negra. Aterrizamos en Bamako, la gran y caótica capital cubierta de polvo rojo y después nos dirigimos en autobús hasta la maravillosa Djenné, con su mezquita de adobe patrimonio de la humanidad. En Mopti hicimos un recorrido por el Níger y llegamos hasta la falla de Bandiagara para hacer un trekking de unos días por el acantilado donde vive el pueblo Dogón desde hace siglos.
Con su gran extensión, MALI combina desde un desierto en el norte, pasando por la sabana en el centro, hasta una vegetación densa y arbustiva en el sur, que lo convierten en un país de extraordinaria variedad paisajística. Pero lo que lo hace único es la mezcla de culturas diversas, por haber sido escenario de hasta tres imperios diferentes a lo largo de la historia. Esto hace que, humanamente, MALI sea tanto o más variado que a nivel de paisaje.
After MOROCCO, MALI was my second african destination, and the first one in sahel and Black Africa. We landed in Bamako, the large and chaotic capital covered with red dust and headed on bus to the wonderful Djenné, were the mud-brick Mosque is considered World Heritage by UNESCO. In Mopti we navigated the Niger river and reached Bandiagara escarpment, were the Dogon people has lived for centuries.
With its great extension, MALI combines a desert in the north, a savannah region in the middle and a bush vegetation in the south, that give the country a very diverse scenery. But what makes it unique is the mix of the different cultures that its three different empires along the history has finally given to the country. This makes MALI as interesting and diverse anthropologically as it is in terms of scenery.