TRAVELS‎ > ‎

SHETLAND

Shetland
Shetland Flag
Actualment formen part d'ESCÒCIA, però en altre temps l'arxipèlag de les SHETLAND pertanyia al regne de NORUEGA. Colonitzades per famílies vikingues, les illes encara mantenen gran part d'aquella herència nòrdica. El Norn ja fa temps que no es parla a les illes, però cada hivern se celebra l'Up Helly Aa, una festa commemorativa del passat viking en què un drakkar construït expressament és passejat per un esquadró de vikings per a sacrificar-lo posteriorment en una gran foguera. 
Actualmente forman parte de ESCOCIA, pero en otro tiempo el archipiélago de las SHETLAND perteneció al reino de NORUEGA. Colonizadas por familias vikingas, las islas mantienen aún gran parte de esa herencia nórdica. El Norn ya hace tiempo que no se habla en las islas, pero cada invierno se celebra el Up Helly Aa, una fiesta conmemorativa del pasado vikingo en que un drakkar construido a propósito es paseado por un escuadrón de vikingos para ser sacrificado posteriormente en una gran hoguera.    
Part of SCOTLAND nowadays, in other times the SHETLAND archipelago was part of the NORWEGIAN kingdom. Settled by viking families, the islands still maintain part of that nordic legacy. Norn language hasn't been spoken for years, but every winter Up Helly Aa is celebrated, a feast to commemorate the viking past of the islands. A specially built drakkar is dragged through the streets of the capital by a viking squadron and later sacrificed in a huge pire.