JORDANIA a la Facultat de BIOLOGIA

Data de publicació: May 02, 2014 5:20:31 PM

El Regne Haiximita de Jordània forma part de l’històric Creixent Fèrtil on els primers cultius de la humanitat van prosperar. En el paisatge muntanyós i desèrtic que conforma la majoria del seu territori sembla increïble que la vida s’hi pogués arrelar amb tanta facilitat i exuberància, però si ens hi fixem bé, veurem que la natura s’ha sabut adaptar a unes condicions climàtiques precàries i difícils i les plantes creixen entre les roques o les dunes del desert.

Les cultures nabatees i romanes van saber conduir i aprofitar l’aigua escassa a través d’obres d’enginyeria encara avui visibles en les ruïnes de ciutats com Petra o Gerasa i els beduïns que habiten Wadi Ram també han sabut adaptar la seva vida a les exigències de la vida al desert.

Aquí es presenten fotografies d’un recorregut per la Jordània dels contrastos, on la vida apareix allà on sembla que només hi ha sorra, pedra i roca.

Des del passat 23 d'Abril i durant tot el mes de Maig, al Hall central de l'edifici Margalef de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona podreu veure l'exposició de fotos d'Exponatura 2014. Aquest any hi he tornat a ser convidat per a exposar-hi i ho faig amb fotografies de l'últim viatge a JORDÀNIA.

Sota el títol JORDANIA: Pedra, aigua i vida, faig un repàs pels principals llocs del país enfocant les condicions de vida.