TERRES DEL NORD

TERRES DEL NORD, Viatge per Alaska i el Yukon, és la crònica d’un recorregut per aquests paratges amb la història, la natura i la descoberta personal com a fil conductor.El viatge segueix inicialment la ruta del Chilkoot Trail, el camí traçat pels cercadors d’or que es van sentir atrets pels camps aurífers del Klondike i arriba fins a Dawson City. Travessant la frontera del Canadà, segueix fins a Fairbanks per a descobrir el nou or d’Alaska, el petroli, seguint l’oleoducte que travessa l’Estat fins als pous d’extracció de Prudhoe Bay i descobrint una de les zones més salvatges de Nord Amèrica que, com el Parc Nacional Denali permet contemplar una fascinant natura encara verge. Passant per les poblacions de Barrow, Nome i Homer la ruta també permet veure com la modernitat ha afectat a diferents comunitats ancestrals, i finalment a les illes Kodiak l’autor comprova com en alguns llocs, aquesta modernitat encara no ha arribat i la vida salvatge, especialment la dels óssos, segueix com a l’inici dels temps.Al llarg del recorregut l’autor desgrana la història d’Alaska i el Yukon fent especial èmfasi en els seus pobles nadius però també en l’arribada dels primers exploradors (russos, espanyols, britànics, americans,....), i aprofundint també en la fauna i la flora locals i les històries personals dels homes i dones, antics i moderns, que ho van deixar tot per a marxar cap al nord.El llibre es pot llegir com una guia de viatges per a visitar Alaska i el Yukon o com a narrativa de viatges per aquells lectors que vulguin aprofundir en el coneixement d’una de les regions més salvatges del planeta i tota l’aventura que hi ha darrera la seva exploració.

Si vols estar al dia de les activitats relacionades amb el llibre TERRES DEL NORD clica a la seva pàgina de Facebook, apreta el m'agrada i podràs rebre informació de presentacions, entrevistes i altres noticies relacionades amb el llibre:

www.facebook.com/TERRESdelNORD

Fitxa del llibre

Autor: Jordi Canal-Soler

Editorial: Nova Casa Editorial (Barcelona)

Primera Edició: Setembre 2015

Número de Pàgines: 470

ISBN: 978-84-16281-43-5

Format: rústica

Preu: 18 €

Ara també en format e-book per a Kindle!

BOOKTRAILER

Intervencions a televisió:

El que altres han dit del llibre:

    • Lourdes Prat, presentadora del programa LLIBRES & COMPANY: "Un llibre excel·lent, una aventura extraordinària"

    • Mariló Sanz, autora i bloguera de EL RACÓ DE MARILÓ: "Jordi Canal-Soler sap escriure, transmet, contagia el que sent, de vegades el seu fred o patiment per la fatiga, altres l’alegria, com quan va d’autoestopista i troba qui el puja... o també ens fa sentir el goig després d’una bona conversa".

    • LA MALETA DE GLO, blog de Viatges:"Totalment en ganxada al llibre"

Mencions del llibre en medis escrits i xarxes socials:

Articles sobre el viatge per les TERRES DEL NORD:

Cecilia, Hector and Victor interview me in their program RESIDENT ALIENS RADIO to speak about my book TERRES DEL NORD and the travel which inspired it, through Alaska and Yukon. The program is sponsored by the American Society of Barcelona and Casa Ronald Barcelona.

Audio: ResidentAliensRadio_-_TERRESdelNORD.mp3

23/January/2016

RESIDENT ALIENS RADIO. COOLTURA FM [english]

VIAJAR ES UN PLACER. RADIO KANAL BARCELONA [català]

En el segon programa de VIAJAR ES UN PLACER en la seva nova estació de ràdio, RADIO KANAL BARCELONA, Román Hereter m'entrevista per a parlar del llibre TERRES DEL NORD i del viatge perAlaska i el Yukon.

Àudio: VIAJARESUNPLACER_RADIOKANALB_-_TERRESdelNORD.mp3

27/Gener/2016

9/Març/2016

LA VEU DEL TER. RÀDIO MANLLEU [català]

L'Arola Cumeras de l'informatiu de LA VEU DEL TER a RÀDIO MANLLEU m'entrevista per a parlar del llibre TERRES DEL NORD i la presentació que en faré el proper divendres 11 a Manlleu, a les 20h al Museu del Ter.

Àudio: en preparació

4/Març/2016

A LA MUNTANYA! RÀDIO SEU [català]

L'Ignasi Cervera m'entrevista al seu programa A LA MUNTANYA! de RÀDIO SEU, a la Seu d'Urgell. Parlem sobre el viatge per ALASKA i el YUKON seguint els buscadors d'or i els trampers i caçadors que em van dur a escriure després el llibre TERRES DEL NORD.

Àudio: RADIOSEU_AlaMUNTANYA_TERRESdelNORD.mp3

11/Febrer/2016

5'+. RÀDIO OLOT [català]

En Joel Tallant i la Sònia Santiago del programa 5 minuts + de Ràdio Olot m'entrevisten per a parlar sobre el llibre TERRES DEL NORD i per a parlar del llarg viatge per ALASKA i el YUKON, descobrint-ne per uns moments la història, fauna, flora i sobretot, tribus d'una regió que es considerar en molts aspectes, encara salvatge.

8/Novembre/2015

LLIBRES & COMPANY. RÀDIO NACIONAL D'ANDORRA. [català]

Lourdes Prat m'entrevista al seu programa LLIBRES & COMPANY per a parlar del nou llibre TERRES DEL NORD, i el viatge per Alaska i el Yukon.

El programa s'emet els diumenges de 10 a 11h i de 18 a 19h.

Audio: RTVA_LLIBRESandCo_-_TERRESdelNORD(full).mp3

16/Desembre/2015

QUE VOLIN LES PARAULES. CANAL BLAU FM. [català]

Montserrat Lago m'entrevista al programa QUE VOLIN LES PARAULES, de CANAL BLAU FM per a parlar del llibre TERRES DEL NORD i el viatge per ALASKA i el YUKON.

Àudio: CANALBLAU-QVLP_TERRESdelNORD.mp3

11/Desembre/2015

EL RODAMÓN. RÀDIO CABRERA [català]

En Manel, el Jesús i en Josep m'entrevisten al programa EL RODAMÓN, que gravem a RÀDIO CABRERA, per a dedicar un monogràfic a parlar d'ALASKA dins de la presentació del llibre TERRES DEL NORD.

Àudio: ELRODAMON_RADIOCABRERA_TERRESdelNORD.mp3

5/Desembre/2015

ILÚRION. MATARÓ RÀDIO [català]

El Professor Ulinstein, en JJ i l'Estapé m'entrevisten una setmana més durant una hora al programa d'història ILÚRION, a MATARÓ RÀDIO. Aquesta vegada parlem del llibre TERRES DEL NORD, que vaig escriure després de recórrer la ruta que van seguir a finals del segle XIX els aventurers que van seguir la Febre de l'Or des d'ALASKA fins al Klondike, a l'interior del YUKON de Canadà, i que després autors com Jack London o Charles Chaplin recordarien en les seves obres.

16/Gener/2016

TIRAMILLES. COPE [català]

La Carme Ayala m'entrevista al seu programa TIRAMILLES a la COPE per a parlar de l'últim llibre publicat, TERRES DEL NORD i del viatge que vaig fer per a escriure'l, per ALASKA & YUKON seguint les passes dels buscadors d'or que ho van deixar tot per a arribar al Klondike, el centre de l'or a Nord-Amèrica, una epopeia retratada tant en la literatura amb els llibres de Jack London com en el cinema de Charles Chaplin amb "La Quimera de l'Or".

Audio: TIRAMILLES_COPE_-_TERRESdelNORD.mp3

17/Desembre/2015

EL MATÍ A RÀDIO 4. RNE4 [català]

A la secció Dolç o Salat del programa del Ramon Castelló EL MATÍ A RÀDIO 4, en Ferran Grau m'entrevista tot esmorzant per a parlar del llibre del viatge per Alaska i el Yukon, TERRES DEL NORD. Parlem del que significa un viatge iniciàtic i del que va representar aquest viatge de descoberta i d'història per a mi, i coneixem una mica de més a prop algunes curiositats i anècdotes d'aquells aventurers que ho van abandonar tot per a lliurar-se a la Febre de l'Or que els va atreure cap al Klondike i les terres interiors del Yukon.

2/Novembre/2015

ELS NOUS CATALANS A RKB. RADIO KANAL BARCELONA. [català]

Èric Bertran i Albert Torras m'entrevisten a la secció cultural dels dilluns del programa ELS NOUS CATALANS de RADIO KANAL BARCELONA. Parlem del viatge per Alaska i el Yukon seguint les traces dels cercadors d'or, els trampers i la naturales verge encara d'aquestes TERRES DEL NORD i del llibre que acaba de ser publicat.

Àudio: RKB_-_ElsNousCatalans_-_TERRESdelNORD.mp3

Aquí teniu els programes per a descarregar i escoltar. És la banda sonora del llibre:

30/Octubre/2015

LLETRAPARETS. RAP 107 [català]

L'Isidre Oller m'entrevista al seu programa LLETRAPARETS a RAP 107 de Parets del Vallès per a parlar del nou llibre TERRES DEL NORD. A més, al programa també parla després amb Francesc Bailón, autor del llibre LOS INUIT, CAZADORES DEL GRAN NORTE publicat per la mateixa editorial, NOVA CASA.

Àudio: Lletraparets_-_RAP107_-_TERRESdelNORD.mp3

El recorregut per Alaska i el Yukon a ELS VIATGERS DE LA GRAN ANACONDA (de Catalunya Ràdio):

El viatge per Alaska i el Yukon descrit al llibre va ser comentat durant la temporada 2014-2015 al programa de Catalunya Ràdio ELS VIATGERS DE LA GRAN ANACONDA, en un total de 8 capítols amb què anàvem avançant per aquestes terres amb en Toni Arbonès.